FAQ
(veelgestelde vragen)

Welkom in jouw ruimte

De Kamer is een lid-gerichte kantoorruimte weg van huis, met locaties door heel Nederland die gepersonaliseerde coworking hubs bieden.

De Kamer verbindt een breedvoerige groep zelfstandige ondernemers dermate dat het een ecosysteem creëert waarbinnen zakelijke groei en innovatie mogelijk zijn. Bovendien heb je geen gedoe omdat het inbegrepen kantoormanagement jou de ruimte biedt om te focussen op dat wat voor jou het belangrijkst is.

De Kamer maakt ook een verscheidenheid diensten en uitkomsten voor kleine bedrijven en gedistribueerde teams mogelijk middels initiatieven voor kostendeling dat jouw bedrijf doet verbeteren en ontwikkelen.

Om een zo groot mogelijk voordeel uit jouw ruimte te kunnen trekken, laat ons vooraf weten hoe het ingericht en aangekleed moet zijn, dan zorgen wij ervoor dat je ruimte iedere keer voor je klaar staat wanneer je komt!

Wegens Covid-19 en voor je eigen veiligheid vragen wij je vriendelijk om je ruimte vooraf te reserveren om te kunnen voldoen aan protocollen. Een aantal van onze De Kamer locaties zijn vanwege Covid-19 alleen op afspraak te bezoeken.

Enige vragen over ons beleid, de Wi-Fi, of andere bijkomende diensten die je benodigt kunnen aan je Community Manager gericht worden.

Je kunt je post op verscheidene manieren bij De Kamer locaties ontvangen:

 1.   Wanneer je post bij een van onze locaties is aangekomen kunnen wij het inscannen en naar je Zapfloor uploaden (vraag je Community Manager meer hierover). De scan wordt in Zapfloor bewaart en jij ontvangt een mailtje hierover. Dit is onze populairste optie!
 • Deze optie sluit in tot 10 gratis poststukken per maand en sluit reclame uit (tenzij vooraf geregeld).
 • Vanaf 11 poststukken geldt een tarief van €1 per poststuk. 
 • Een vast bedrag kan worden onderhandeld als je geregeld meer dan 10 poststukken per maand verwacht.
 1. De post kan worden gescand en geüpload naar een cloudopslagdienst van eigen keuze.
 2.   Je kunt met je Community Manager overeenkomen om het op te halen wanneer het je uitkomt. Op aanvraag kan je Community Manager een berichtje sturen over het poststuk en dan kun je kiezen of het opgestuurd moet worden, of geopend en geüpload moet worden.
 3. Je post kan ook met NLPost of per koerier naar je opgestuurd worden. Dit kost €5 per stuk boven de verzendkosten of je kunt kiezen voor een vast bedrag van €20 per maand.Enige combinatie van bovengenoemde opties is natuurlijk ook mogelijk, het belangrijkst is dat het adres waar we je post naar doorsturen geregeld bijgewerkt wordt om te zorgen dat wij het juiste adres hebben. Laat ons ook weten of je van een handelsnaam gebruik maakt. Post die wij ontvangen met voor ons onbekende namen wordt retour afzender gestuurd.

Wij bewaren je post 30 dagen, waarna het ingevolge de UAVG vernietigt word of op aanvraag gearchiveerd kan worden tegen €9 per stuk.

Als je een bestelling of levering verwacht, laat het je Community Manager even weten. Pakketten die bij locaties van De Kamer bezorgd worden zullen bewaard worden totdat de ontvanger ze ophaalt. Als er pakjes zijn die niet in ontvangst genomen moeten worden, moet dat met de Community Manager geregeld worden. Eenvoudige secretariële taken zijn beschikbaar tegen €25 per uur en kosten worden oplopend berekend per 15 minuten segment. 

Een volledig kostenoverzicht vind je hier.

Let op dat je tijdens Covid-19 je ruimte vooruit moet reserveren.

Je ruimte te reserveren kan op een van de volgende manieren:

 1.   Reserveer je ruimte via Zapfloor, de app of website.
 2.   Stuur een mail, berichtje of bel je Community Manager.Tijdens Covid-19 moet een reservering voor gasten vooruit gemaakt worden.

Om een vergadering met gasten op jouw gekozen locatie te reserveren moet je:

 1. Je Community Manager informeren hoe laat je gasten verwacht worden.
 2. Reserveer je ruimte via Zapfloor, de app of website.
 3. Wanneer je gasten arriveren, zal je Community Manager ze ontvangen en ter plaatse leidden, waarna jij geïnformeerd zult worden dat zij d’r zijn.

In principe wordt de huur vooruit betaald. In de derde week van de maand komt de factuur aan voor de aankomende maand. Als de huur onbetaald blijft dan wordt het bedrijf in de wacht gezet.  Dit betekent dat je de ruimte en diensten van De Kamer niet kunt gebruiken en de post wordt niet meer verwerkt totdat de openstaande bedragen betaald worden of een betalingsregeling getroffen word.

Als betaling na drie herinneringen uitblijft, kan toestemming om ons adres als vestigingsadres te gebruiken ingetrokken en het bedrijf van ons adres in het Handelsregister verwijderd worden. In dit geval worden post en bezoek geweigerd en retour afzender gestuurd.

Facturen worden standaard maandelijks ingesteld tenzij er om een ander arrangement gevraagd wordt. Zou je willen kiezen voor betaling per kwartaal, half jaar, of jaar, laat Jeannine van der Linden het weten en het wordt voor je aangepast.  

Betalingen kunnen gemaakt worden via Zapfloor met credit card of iDeal.  Direct overboeken is ook mogelijk, op ons bankrekening NL77 RABO 0133 0842 21 tnv De Kamer Inc.

Automatische betalingen zijn ook mogelijk, dit kan via Zapfloor geregeld worden of via GoCardless door op deze link te klikken.

Zouden er problemen met betaling ontstaan, neem graag contact op met Jeannine of je Community Manager.

Het is in een deelmodel zoals de Kamer extra belangrijk dat de coworkers voelen zich veilig en voelen zich thuis.  Wij werken in een gemeenschap van verdiend vertrouwen en zo wordt het vertrouwen deels verdiend: door verificatie. Ook zijn we onder de Wet tegen Witwassen, Fraude, en Terrorismefinanciering verplicht om controles te doen om de mogelijkheid te verkleinen dat criminelen en fraudeurs de locaties van De Kamer gebruiken om hun illegale activiteiten ten uitvoer te brengen. Deze controles zijn dan ook belangrijk om De Kamer en andere coworkers die van onze locaties gebruik maken, zowel als de maatschappij, veilig te houden.

 

Regelgeving stelt dat een entiteit verplicht is om kopieën van de persoonlijke gegevens van zijn gebruikers te hebben en deze vijf jaar na beëindiging van de zakelijke relatie veilig te bewaren. Bij De Kamer gaan wij met veel zorg om met de persoonlijke gegevens van onze gebruikers om ervoor te zorgen dat deze beveiligd zijn. We zorgen ervoor dat er geen persoonlijke gegevens worden gelekt of intern of extern worden gedeeld voor de veiligheid van onze gebruikers en hun identiteit.

Vraag je Community Manager meer hierover.

Leer het beleid van je gekozen locatie:

 1.   Gebruiksvoorwaarden

*Het Covid-19 beleid per locatie vind je in Zapfloor of je kunt je Community Manager vragen.

Vraag je Community Manager over plaatselijke bedrijven die je handig te pas kunnen komen tijdens je oponthoud bij De Kamer. Als je zelf van enige onbekende leuke plekken weet, laat het je Community Manager weten om ingesloten te worden bij Included Local.