Kamer 24

Kamer24 | Tilburg

De van Bylandtachterstraat ligt parallel aan de Hasseltstraat, de grote doorgaande weg in de voormalige Herdgand ‘de Hasselt.

Naamsverklaring:

De Hasselt, oftewel de Hassel, is een oud middelnederduits woord voor hazelaar . In 1522 duikt de volgende vermelding in het gemeentearchief op: ‘De Haselaerwech gelegen in die Hasselt’. Hier is het duidelijk dat er sprake is van een hazelaar, en vermoedelijk een hazelaar-bos. De hazelaar groeide vaak onder eiken, meestal in een hegvorm, het is een boom die goed tegen de schaduw kan. Hazelnoten spelen al sinds de prehistorieOpent in een nieuw venster een belangrijke rol in de voeding, voor mens en dier. Ze zijn een belangrijke leverancier van Vitamine E. Bovendien werden de noot, de bast en het blad als geneesmiddel gebruikt tegen verschillende kwalen. Daarnaast was de boom het symbool van het huwelijk, overvloed aan rijkdom en familiegeluk. De hazelnoot werd als het ware gezien als het symbool van vrede en gezondheid.

Wat betreft het pand:

Het pand van Bylandtachterstraat 24 is in 1940 gebouwd en werd vroeger veelal gebruikt als opslagruimte.

Pas is latere instantie werden er kantoren aan toegevoegd (allen op de eerste verdieping) terwijl er op de begane grond een drietal mooie opslagruimtes zijn gerealiseerd, zonder daarbij het ‘oude’ uiterlijk te wijzigen.

In het pand zijn een mooie, volledig uitgeruste, keuken aangebracht en een prachtige toiletgroep met gescheiden heren- en damesgedeelte.

Daarnaast een ingerichte vergaderzaal van een kleine 60 m2; ruimte voldoende dus om vergaderingen met kleine en grote groepen (boven is immers een ruimte beschikbaar voor maximaal 6 personen) tot max 20 personen.

Contactgegevens

Kamer24

Van Bylandtachterstraat 24
5046 MB Tilburg

Scroll to Top