Het ondernemerschap is een levensstijl voor Ricky en Elvira, oftewel Mr & Mrs Secret van Stichting Underground Events. Maar dat betekent niet dat het altijd vlot verloopt voor dit discjockey stel – want per slot moet je met een boel mensen goed weten om te gaan… en waar mensen zijn staat goede communicatie voorop.

SECRET UNDERGROUND – HOE HET BEGON

Rik Salimans begon al in de jaren ’90 als discjockey te draaien met groot succes. Maar dat was toentertijd nog niet zijn beroep. Na een opleiding in marketing is hij een telecomwinkel met een vriend begonnen. Daarna is hij ook als accountmanager gaan werken voor grote telecombedrijven zoals KPN en Vodafone. Maar een behoefte aan contact met mensen bleef kriebelen en zo is hij gaan beveiligen in het weekend. Vervolgens is hij zijn eigen beveiligingsbedrijf opgestart. Met verloop van tijd en via zijn netwerk van mensen die evenementen regelden met een licht erotisch of kinky thema, groeide zijn bedrijf – omdat dat soort evenementen wat professionelere mensen nodig hadden. Tegelijkertijd bleef hij draaien, toen Elvira hem vroeg haar als discjockey op te leiden. Zo zijn ze samen begonnen te draaien in 2013. Met verloop van tijd ging Elvira haar eigen boekingen en optredens regelen om haar dj-naam te ontwikkelen. Maar mensen vonden het leuk en uniek dat een dj-stel die ook echt een stel zijn, samen op één golflengte waren met draaien – dus werden ze steeds meer samen gevraagd. Zo zijn ze door de markt tot elkaar gekomen en binnen korte tijd gingen ze al meer boekingen accepteren en draaien voor een hoop feesten. Zelf hebben ze ook al ondertussen samen een kleine 180 feesten in Nederland, Ibiza, Frankrijk en België georganiseerd en gedraaid.

LESSEN UIT HET ONDERNEMERSCHAP

Om honderden feesten te organiseren is natuurlijk geen makkie, vooral omdat deze scene een hele snelle business is. Je hebt met veel mensen te maken zoals mensen van de club, het barpersoneel, de beveiliging, de discjockeys, andere performers en de bezoekers natuurlijk. Dan is eer ook de druk van reviews die geschreven worden en mensen die ruiterlijk hun mening geven. Je kunt je geen misstap veroorloven, meent Ricky. Daarom is het belangrijk om als ondernemer te beseffen dat iedere dag toch echt gewoon weer een uitdaging is. Maakt niet uit hoe veel ervaring je hebt of hoe groot je netwerk is of hoe lang je al in het bedrijf zit. Voor Ricky is het belangrijkst van het ondernemerschap dat je dagelijks situaties tegenkomt die je professioneel op moet lossen en ook echt op moet lossen, anders gaat het een eigen leven leiden. Je moet het snel aanpakken anders wordt het probleem alleen maar groter. Maar voor hem is dit een levensstijl geworden die hij niet zomaar kan loslaten.

Voor Elvira staat de communicatie voorop als ondernemer. Hoewel het voor vrouwen toch anders is in alle opzichten, staat ze met Ricky samen sterk. En dat komt ook doordat ze goede communicatie heel belangrijk vindt, vooral om mensen persoonlijk te benaderen. Want dat waarderen mensen ontzettend, zegt ze en spreekt tot haar behoefte om wederzijdse liefde tussen hen als ondernemers en hun bezoekers. Deze wederzijdse liefde stamt ook uit een behoefte om mensen blij te maken met wat ze als dj-koppel bieden. Omdat ze graag mensen blij maken met hun Secret Underground evenementen, staan ze met hun harten d’r achter en blijven ze vechtlustig alle uitdagingen binnen de branche tegemoet gaan. Voor Ricky gaat het ook om dingen doen die je leuk vindt – waar je kracht en passie liggen, dan komt het goed. En natuurlijk dat iedereen met wie ze samenwerken, zoals hun werknemers, zakenpartners en bezoekers op het einde van de rit, na elk avontuur, gewoon blij zijn met het resultaat.

DE BELANGRIJKHEID VAN EEN VERTROUWD ADRES

Sinds 2020 zijn Ricky en Elvira coworkers van De Kamer in s’-Hertogenbosch (Kamer 36). Hoewel ze eerst vanuit huis werkten, was dat niet handig, vooral toen ze hun stichting gingen oprichten. Dat heeft anderhalf jaar geduurd en daar kwam ook veel administratiefs bij kijken. Volgens Ricky heeft De Kamer ervoor gezorgd dat ze niet meer administratief belast worden, dankzij de professionele diensten en organisatie die De Kamer biedt. Voordat zij als coworkers aan de slag gingen was het lastig een vertrouwd adres te hebben. Dat is nu geen probleem meer, en net zoals Elvira goede communicatie op prijs stelt, stelt De Kamer goede communicatie met zijn coworkers voorop. Want dat is waar de kracht en passie van dit coworking-netwerk ligt.

Scroll to Top